L’Hospital Germans Trias i Pujol crea la primera unitat pediàtrica a Catalunya de Covid-19 persistent

Els infants atesos pateixen des de fa mesos dificultats respiratòries, fatiga i cefalees


L'hospital Germans Trias i Pujol, conegut també com Can Ruti, ha posat en marxa una unitat de Covid-19 persistent pediàtrica, pionera a Catalunya, i que atén menors que després de passar la malaltia continuen presentant símptomes. Les principals seqüeles que presenten els infants són fatiga, dificultat respiratòria, debilitat i cefalees. La unitat va començar a funcionar el 15 de desembre i actualment atén 14 pacients d'entre deu i 17 anys provinents de les regions sanitàries Metropolitana Nord, Lleida i Girona.

Alguns d'ells van patir la malaltia al març del 2020 i encara avui presenten símptomes. “És important donar una atenció multidisciplinària atenent a les manifestacions físiques, cognitives i emocionals que això comporta”, explica la cap de Servei de Pediatria de Can Ruti, Maria Méndez.

En aquest sentit, la nova unitat està integrada per professionals del Servei de Pediatria, així com especialistes en malalties infeccioses, neurologia, pneumologia i cardiologia. També compta amb professionals de psiquiatria, psicologia, rehabilitació, radiologia i de l'educació. D’altra banda, l'equip ha incorporat també a professionals de l'Àrea de Neuropsicologia de l'Institut Guttmann.

Quan arriba un pacient nou a la unitat, els especialistes fan una primera visita per analitzar el cas i poder establir un pla terapèutic personalitzat que pot incloure tractament rehabilitador, mèdic i suport psicològic. Des de Can Ruti valoren aquesta “atenció integral” com un camí per millorar la qualitat del vida dels pacients i també per impulsar la recerca en aquest camp.

“És necessari el reconeixement per part dels professionals i de la societat d’aquests pacients per tal de poder oferir una atenció i seguiment integral, millorar la seva qualitat de vida i també cal impulsar la recerca en aquesta nova malaltia” coincideixen a destacar Victòria Bovo i Èlia Domènech, pediatres, afectades per la Covid-19 persistent i impulsores d’aquesta unitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article