Entitats alerten que les restriccions antipandèmia bandegen la diversitat funcional i la salut mental

La xarxa d’entitats Lleure Divers reclama al Govern que les mesures respectin el benestar dels col·lectius en risc d’exclusió


La xarxa d'entitats Lleure Divers, amb el suport de més de mig centenar d'entitats i d'un miler de particulars, ha denunciat a través d'un comunicat que les restriccions governamentals motivades per la pandèmia de la Covid-19 deixen de banda les persones amb diversitat funcional i amb trastorns de salut mental.

Per exemple, lamenten que les entitats que treballen amb aquests col·lectius han resultat afectades en l'aspecte econòmic, fins al punt que alguna, com ara la Fundació Ludàlia, "amb més de 20 anys d'història", ha hagut de tancar. També denuncien la "precarietat" de les persones que treballen al sector del lleure divers. Són situacions, afirmen les entitats, que afecten "greument" la salut mental d'aquests col·lectius.

En el comunicat reivindiquen que el seu sector és "segur" i que amb el tancament de les activitats que duen a terme "la situació de molts joves és cada cop més inestable i les famílies estan absolutament sobrepassades". La plataforma explica que les activitats de les entitats que en formen part s'inclouen dins les activitats extraescolars "ordinàries" tot i ser de caire terapèutic i, en conseqüència, no tenen un conveni específic. El sector demana de fa anys que les activitats de l'anomenat lleure divers es reconeguin "com a part fonamental per a la salut comunitària de la persona".

És per això que la Xarxa d'Entitats Lleure Divers demana que aquestes activitats es considerin "essencials", de tal manera que puguin seguir fent-se tot i les restriccions de la covid. En aquest sentit subratlla que des de l'inici de la pandèmia no s'han detectat brots de la infecció "en cap de les activitats dutes a terme fins al moment". "Un any sense activitats regulars destrossa tot el treball terapèutic i psicològic realitzat des de la infància", afirmen els professionals de les entitats en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article