Presentació d'un llibre que aborda la mobilitat des del gènere

L'edició és de l'ICD dins la col·lecció Quaderns de l'Institut


La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, va presentar ahir a la tarda la publicació "Dones, mobilitat, temps i ciutats" que analitza les diferències entre la mobilitat de les dones i dels homes. El llibre vol aportar coneixements per a poder elaborar polítiques de gènere en aquest àmbit. L'autora és Carme Miralles-Guasch, professora de Geografia a de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El llibre ha estat editat per l’ICD dins col·lecció Quaderns de l'Institut dedicada a la divulgació de conceptes i perspectives des del feminisme. Les diferències entre homes i dones es produeixen com a resultat dels rols dins l’organització social. En concret, pel que fa als motius que generen els desplaçaments, els mitjans de transport utilitzats i els temps dels recorreguts.

Una nova perspectiva de la mobilitat

El text analitza la mobilitat a partir de les dades de l’Enquesta de Mobilitat Quotidiana de l’any 2006. Aquesta enquesta introdueix per primera vegada nous conceptes que tenen en compte la perspectiva de gènere i que permeten realitzar l’anàlisi diferenciada. Un altre aspecte que subratlla aquest treball és l’actualització del concepte mobilitat, lligat a la distància recorreguda.

Podeu trobar tota la informació a a Presentació llibre "Dones, mobilitat, temps i ciutats".Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article