L’Observatori Contra l’Homofòbia comença una campanya de micromecenatge per finançar acusacions particulars

L’entitat comença la campanya “Aturem la Impunitat” per combatre la LGTBIfòbia


L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya comença aquest dilluns una campanya amb l’objectiu de cercar fonts per seguir oferint a les persones LGTBI, l’acompanyament a través de l’acusació particular, per garantir els drets de les persones LGTBI i combatre la impunitat de les agressions i discriminacions LGTBI-fòbiques.  

L'acusació particular és una figura clau en la defensa dels drets de les víctimes de violència i discriminació per motivació LGTBI. Una de les tasques de l’OCH és el registre de totes les incidències que arriben pels diferents canals habilitats, i l’assessorament jurídic a les víctimes en els procediments de denuncia i/o processos judicials corresponents. A l’hora que acompanya i facilita l’acusació particular en els procediments penals.

L’OCH ha registrat enguany un total de 189 agressions i discriminacions cap al col·lectiu LGTBI. “És fonamental acompanyar a les víctimes en el procediment penal com a acusació particular i estar al seu costat en tot moment per aturar la impunitat de les violències i discriminacions per raó de la seva orientació sexual i d’identitat de gènere”, expliquen en un comunicat.

Objectiu 4.000 euros

L’objectiu marcat és recaptar un mínim de 4.000 euros, entre el 18 de gener i el 26 de febrer, per seguir oferint amb garanties aquest servei. La campanya també vol sensibilitzar sobre la importància de realitzar la denúncia i el registre de la incidència.

Segons informen a l’observatori, hi ha un alt percentatge d’incidències que no segueixen cap recorregut, és a dir, que no tramiten cap tipus de denúncia ni queixa. Aquest fet, mostra que la infradenúncia és molt present en el col·lectiu LGTBI i és recollit com una de les principals problemàtiques.

Moltes persones comuniquen que hi ha situacions discriminatòries perquè la societat i les administracions estiguin al cas però, només en alguns casos decideixen continuar amb un procés de denúncia. 

Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, demana “l’ajut i la solidaritat de totes per continuar fent possible la feina de l’OCH”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article