Els treballadors del menjador social del barri de Navas de Barcelona acusen Eurest de voler-los acomiadar

El sindicat CNT ha iniciat accions en contra de l'anunci d'ERO que ha fet la multinacional


La multinacional de serveis d'hostaleria, Eurest Compas Group, que gestiona serveis de càtering a diverses entitats ha anunciat un ERO en un dels serveis socials de la ciutat, el Menjador de Navas. Així ho ha alertat el sindicat CNT en un comunicat, on també assenyala que ja han iniciat accions de protesta en contra d’aquest acomiadament.

El menjador de Navas, que ofereix més de 300 menjars diaris, és el més gran de Catalunya. Segons ha assenyala el sindicat en un comunicat, no s'entén que un centre de treball que ha estat obert i facturant amb normalitat, “fins i tot més durant l'estat d'alarma”, es vegi afectat per aquesta mesura. A més, denuncien que la multinacional no hagi avisat els treballadors de l'inici del procés de l’ERO.

Aquest procés d'acomiadament col·lectiu, segons el sindicat, s'entendria “sota la lògica patronal” en centres de treball que no tenen activitat, “però no en un menjador social que no ha tancat, que ha incrementat la seva activitat, i que depèn de l'Ajuntament”. Un centre que, segons indiquen, comparteix el mateix lot de contracte públic amb el Menjador Social de Paral·lel, “centre que no està afectat i en el qual casualment, no hi és present la secció de CNT”, alerten.

L’Ajuntament de Barcelona ha contractat la multinacional Eulen per fer-se càrrec de la gestió del menjador de Navas. En aquesta línia, el sindicat CNT lamenta que el consistori hagi assistit a tot el desenvolupament “impàvid i mantenint un silenci escandalós” mentre renova contracte amb la multinacional després de cada període.

L’ERO afecta a desenes de centres de tot l’Estat

A més del Menjador Social de Navas, l'empresa pretén afectar un altre centre de treball, la cafeteria del Tanatori Sancho d'Àvila de Barcelona. Un altre centre on, segons explica el sindicat, s'ha vulnerat el dret fonamental de llibertat sindical.

L’organització sindical considera que “no és casualitat que sigui a Sancho, on treballa actualment el delegat de Secció i on CNT té el 100% de la representativitat del centre”. Un centre que va estar tancat durant l'estat d'Alarma però que, segons posa de manifest el sindicat en el seu comunicat, va obrir “amb vulneració de l'ERTO” el passat 18 de maig. Des de llavors, funciona “amb un volum de treball pròxim a la normalitat”.

Per aquest motiu, el sindicat ha realitzat accions davant les portes del tanatori aquest dissabte i n’anuncia de noves, tant al menjador de Navas com al tanatori.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article