Dincat reclama als partits una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual

L’organització alerta que el sector està “al límit” i en perill la qualitat d'atenció a les persones


Dincat ha reclamat als candidats a les eleccions al Parlament una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual.

En un debat en el qual han participat diferents representats dels principals partits que es presenten a les eleccions catalanes, l'organització ha posat sobre la taula l' “infrafinançament crònic” dels serveis, la “intolerable” llista d'espera per a serveis essencials, la falta de recursos que s'arrossega des de fa anys i la manca d'un marc legal “a l'altura”.

Tot això, han argumentat durant el debat, ha posat “al límit” el sector i en perill la qualitat d'atenció a les persones,  En un document enviat a aquests, reclama acabar amb les llistes d'espera per a serveis residencials i d'atenció diürna, actualitzar les tarifes, desplegar un model d'educació inclusiva i un pla de xoc per la Covid-19.

L'entitat demana també que la llei del Tercer Sector reconegui el paper “clau” de les entitats d'iniciativa social en la provisió de serveis socials i reguli de manera adequada l'acció concertada, que s'incorpori la perspectiva de la discapacitat en l'atenció sanitària, que es garanteixi la vida independent i l'accés a un informació clara, de fàcil comprensió i accessible per a tota la ciutadania.

A més, ha reclamat garantir llocs de treball dignes, eliminar el copagament i impulsar un pla d'inversions. “Les persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i les entitats que els acompanyem mereixem un govern compromès i que atengui amb urgència les necessitats del col·lectiu, abans no sigui massa tard”, ha reclamat Carles Campuzano, director de Dincat. “Demanem valentia, responsabilitat i eficàcia i ens posem a disposició de tots els partits polítics per, conjuntament, construir una país més just i inclusiu”, afegeix.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article