Un centenar de veïnes denuncien la família Paricio per incomplir la llei antidesnonaments

Diferents plataformes en defensa a l'habitatge han acompanyat les dues joves en risc de ser desnonades


Aquest dimecres un centenar de veïnes s’han plantat al carrer de Marina, 187 de Barcelona per denunciar públicament els propietaris del pis de la Tura i la Vinyet, dues joves en risc de ser desnonades per impagament de lloguer.

Durant la mobilització s’ha desplegat una pancarta gegant a la finca i s’ha fet una roda de premsa on s’ha explicat el conflicte de la Tura i la Vinyet, però sobretot s’ha denunciat la precarietat habitacional i la manca de possibilitats que té el jovent d’accedir a l’habitatge. Així mateix, s’ha assenyalat la família Paricio, la propietària i gran tenidora de l’habitatge de les dues germanes. Hi han intervingut el Sindicat de Llogateres, i el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret.

A la mobilització hi han assistit multitud d’entitats del barri on la Tura i la Vinyet participen o amb les quals estan vinculades, entre elles: El Nou Cap Fort Pienc, La Comuna d’Aliments, Arran Fort Pienc i Arran Sagrada Família, la Xarxa de Suport Mutu o el Casal Xiroc. També el Consell Nacional de Juventut o el Consell de Juventut de Barcelona.

Joves vulnerables sense dret a llar i feina

La Tura i la Vinyet porten un any intentant negociar amb la propietat de la seva llar, que és una empresa gran tenidora, sense resultats. L’arrendador està desobeint la Llei 24/2015 que l’obliga a oferir un lloguer social a les dues germanes.

A més, l’arrendador no està complint amb el Real Decreto 11/2020, aprovat pel Govern com a mesura per fer front a la Covid-19, que obliga a fer una quita del 50% o una moratòria total del lloguer. L’arrendador ha decidit denunciar-les per impagament i portar-les a judici, malgrat les germanes van perdre la feina el març passat, en plena pandèmia. 

La propietat del bloc és Inversiones Mobiliarias e Inmobiliarias SL, una empresa gran tenidora que es troba en mans de la familia Paricio. L’empresa compta amb noranta immobles arreu la ciutat i d’altres a Palafrugell. A més, la família regenta dues cases editorials: Ediciones Omega i Plató Llibres. 

La Tura i la Vinyet, molt lligades a diverses entitats juvenils del barri. No només tenen el suport dels veïns i veïnes de la seva finca, sinó que  a més compten amb el Sindicat de Llogateres i el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret. Avui sortim a denunciar la precarietat i l’exclusió residencial que afecta a la Tura i a la Vinyet, però que només son la punta de l’iceberg de la precarietat habitacional que afecta a tot el jovent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article