Els col·legis professionals de la salut publiquen un vídeo conjunt per promoure la vacuna de la Covid-19

Metges, infermeres, psicòlegs i altres sanitaris apel·len a raons com el compromís ètic o la confiança en la ciència


Els col·legis professionals de l'àmbit de la salut de Catalunya s'han unit amb l'objectiu de promoure la vacunació de la Covid-19 entre els seus col·legiats a través d'un vídeo amb el lema '#RaonsperVacunarme'. Tretze representants de nou professions —metges, infermeres, odontòlegs, farmacèutics, veterinaris, psicòlegs, fisioterapeutes, podòlegs i treballadores socials— fan una crida als professionals de la salut perquè es vacunin, quan els arribi el torn, segons l'estratègia de vacunació.

Els professionals que apareixen en el vídeo donen motius per vacunar-se, com el compromís ètic, la confiança en la ciència, pels pacients que tant han patit, pels companys, per la família, per les persones grans, pels infants o per recuperar l'economia.

Els col·legis exposen que la vacunació de la Covid-19 és, juntament amb les mesures de prevenció, la millor estratègia disponible en aquests moments davant de la pandèmia del coronavirus i que assolir la immunitat de grup a través de la vacunació és el gran objectiu. En aquest sentit, recalquen que els professionals de la salut hi juguen un paper “clau”.

“No tan sols són els principals prescriptors de la vacunació, sinó que el seu comportament és un exemple per als ciutadans i és clau per consolidar la confiança en les vacunes”, destaquen a través d'un comunicat per presentar el vídeo. Els professionals que apareixen en el vídeo defensen els seus arguments des del seu rol professional, però també com a ciutadans i membres de la societat.

El vídeo '#RaonsperVacunarme' és una iniciativa conjunta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, el Col·legi de Psicologia de Catalunya, el Col·legi de Podòlegs de Catalunya i el Col·legi de Treball Social de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article