Joves amb discapacitat intel·lectual es formen com a auxiliars en cura d’animals i espais verds al Prat de Llobregat

Un total de 36 alumnes realitzen aquest programa de formació professional que s’adequa a les necessitats del col·lectiu


Joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada es formen com a auxiliars en cura d’animals i espais verds al Prat de Llobregat, a través d’un itinerari de formació professional pioner que s’adequa a les necessitats educatives específiques del col·lectiu.

El juny d’aquest any finalitzarà la primera promoció, formada per vuit alumnes,  dels 36 joves que estudien la formació a l’Institut Les Salines del Prat. En aquests moments, ja es troben fent pràctiques en centres de treball, la darrera fase per obtenir la titulació d’aquest Itinerari de Formació Específica (IFE).

Tant la durada dels estudis, de 3.360 hores distribuïdes en quatre cursos acadèmics, —superior a l’habitual en la formació professional ordinària—, com la ràtio d’alumant més baixa són aspectes que s’han tingut en compte per adequar la formació a les necessitats d’aquest alumnat. 

La formació s’adreça específicament a joves d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials, associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i que no es troben en disposició de seguir una formació professional ordinària. Majoritàriament, no tenen la titulació d’ESO.

Incrementar l’autonomia personal de l’alumnat

Aquesta formació pretén incrementar l’autonomia personal de l’alumnat i que assoleixi les competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la inclusió social i laboral. Per això, compta tant amb mòduls específics, on s’imparteixen continguts relacionats amb les professions que podran exercir una vegada titulats, com amb un de comú, amb l’objectiu de promoure habilitats socials i relacionals.

Finalitzats els estudis, les sortides professionals dels joves amb aquesta titulació estan relacionades amb l’atenció als animals, el manteniment i higiene d’instal·lacions ramaderes, la producció de plantes en vivers i centres de jardineria i el manteniment de jardins, parcs i zones verdes.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat col·labora amb l’Institut Les Salines del Prat per a la realització d’aquesta formació professional específica amb un conveni pel qual aporta 7.000 euros per curs. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article