El SIAD de l’Urgell atén 24 dones víctimes de violència masclista el 2020, un 41% més que l’any anterior

El servei del Consell Comarcal ha ofert assessorament psicològic i legal a 51 veïnes de la comarca


El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Urgell ha atès durant el 2020 un total de 24 dones víctimes de violència masclista per part de la seva parella, exparella o superior a la feina. Representa un augment del 41% respecte l'any 2019, quan es van atendre 17 dones. El 2018 el SIAD en va atendre 12 i el 2017, deu. 

Així mateix, el SIAD de l'Urgell ha ofert assessorament psicològic i legal a 51 dones durant el 2020, quatre més que l'any anterior. Les principals consultes rebudes són per tràmits referents a la separació, el divorci, les pensions alimentàries, la custòdia dels fills, les agressions i l'assetjament sexual i la violència psicològica o física patida per part de la parella.

Durant l'any, el SIAD de l'Urgell també ha donat suport a les associacions de dones, entitats i ajuntaments de la comarca per coordinar accions d'igualtat de gènere i violències masclistes.

A banda, també ha fet diverses activitats de prevenció i sensibilització de les violències masclistes i la igualtat de gènere, amb el lema “Prou! #nothocallis. Explica-ho a algú!”. Entre aquestes activitats hi ha la col·locació d'unes lones commemoratives que es van repartir el 25 de novembre a les diverses poblacions de la comarca en motiu del Dia internacional contra la violència de gènere, així com set conferències i tallers sobre les desigualtats que han viscut les dones al llarg dels segles.

A més, també s'han fet diversos anuncis de difusió i el disseny de calendaris de sobretaula per difondre la feina del SIAD arreu de la comarca, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article