La Taula del Tercer Sector reclama al Govern eleccions “segures” per als col·lectius més vulnerables

També recorda que cal garantir l’accessibilitat en el dret a vot 


Finalment, tot sembla indicar que el pròxim 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, coincidint amb la tercera onada de la Covid-19, amb els contagis disparats i la majoria dels hospitals catalans a punt del col·lapse. 

Davant aquest escenari, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat al Govern “garantir la seguretat” de tota la ciutadania, especialment la dels “col·lectius més vulnerables” ja que tenen “un alt risc de contagi” a l’hora d’exercir el seu dret a vot com en el cas d’aquelles persones que hagin de ser membres d’una mesa electoral. En aquest sentit, la Taula apunta que entén per vulnerables els col·lectius de la gent gran, les persones amb discapacitat o les que tenen alguna malaltia i que, recorden, són “grups prioritaris en el calendari de vacunacions”. 

Per això, demana al Govern que desenvolupi les mesures necessàries perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot “sense posar en risc la seva salut”. Entre d’altres, la Taula emplaça la Generalitat a aplicar mesures que facilitin el vot no presencial per les persones vulnerables, però també a les persones contagiades, o als contactes estrets. D’altra banda, apunta que caldria establir diverses franges horàries per votar, així com prioritat en l’entrada, cues o espais diferenciats per ajudar a reduir el risc de contagi. 

Unes eleccions “accessibles per a tothom”

Un altre aspecte que la Taula reclama és la garantia de l’accessibilitat en els processos de votació, així com en els materials de campanya, els debats polítics, els llocs web i totes les recomanacions i informacions sanitàries vinculades amb els comicis, “eliminant les barreres que puguin impedir o dificultar l’exercici d’aquest dret”. Així, recorden que les administracions públiques han de garantir que totes les persones que vulguin votar comptin amb les “eines, suports i recursos indispensables” per fer-ho. “En aquest context d’excepcionalitat, encara s’han de reforçar més les accions d’acompanyament”, conclouen. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article