La Marea Pensionista es mobilitza: “No al Pacte de Toledo i a la privatització de les pensions”

Un centenar de manifestants es concentren durant mitja hora davant la delegació del govern espanyol a Barcelona


La Marea Pensionista de Catalunya ha sortit al carrer aquest dilluns per dir "no al Pacte de Toledo i a la privatització de les pensions". Un centenar de manifestants s'han concentrat durant mitja hora davant la delegació del govern espanyol a Barcelona –a la cruïlla entre el carrer de Mallorca i el de Roger de Llúria– per denunciar aquesta reforma de les pensions liderada pels ministres Escrivá i Calviño. 

"Estem en una situació molt preocupant. Hi ha la cortina de fum d'allargar el període de cotització a 35 anys, però el gran problema és l'intent de privatització encoberta de les cotitzacions socials amb l'entrada de les entitats financeres als fons d'empresa", ha alertat Ramon Franquesa, portaveu de la Coordinadora en Defensa de les Pensions (COESPE).

"Això trenca la caixa única de les pensions, la solidaritat entre territoris i entre generacions i amenaça molt seriosament les pensions dels treballadors actuals", ha continuat Franquesa, que afirma que l'epidèmia de Covid-19 està ajudant a amagar "l'entrada del sector financer al sistema públic de pensions". "No permetrem que els bancs, que ja es van aprofitar del país el 2008, ara tinguin un nou rescat a compte dels drets dels pensionistes actuals i futurs", ha assenyalat el portaveu de COESPE, que ha fet entrega i registrat el manifest a la delegació del govern espanyol.

"Avui la Marea Pensionista s'ha concentrat a més de 300 localitats de l'Estat. I això és l'inici d'una mobilització que no acabarà fins que el sistema de pensions sigui sostenible i estigui garantit per llei", ha apuntat Franquesa, que igualment ha mostrat la seva "decepció" amb el govern de Sánchez i Iglesias. "El govern actual tenia en el seu programa garantir la sostenibilitat de les pensions i ara es plega a les pressions del poder financer", ha recriminat el portaveu de COESPE.

"Som conscients que el sector bancari pressiona molt perquè finança campanyes i posseeix mitjans de comunicació, però els polítics han de saber que la gent no s'estarà callada", ha avisat Franquesa. A Catalunya, les mobilitzacions de la Marea Pensionista s'han repetit aquest dilluns en d'altres localitats com el Prat de Llobregat, Badalona, Granollers, Castelldefels, Mataró, Tarragona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Premià de Mar i l'Hospitalet de Llobregat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article