Una trentena de persones en situació de vulnerabilitat viuran des del febrer als pisos de l’antiga Casa Bloc

Els nous inquilins són dones i infants víctimes de violència masclista, famílies en exclusió residencial i persones amb discapacitat intel·lectual


Un total de 30 persones entraran a viure aquest febrer als 17 pisos construïts a l'antiga residència Casa Bloc de Sant Andreu de Barcelona. El 2016 l'Incasòl va signar un conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per cedir a la Fundació Hàbitat3 la gestió de la primera i segona planta de la Casa Bloc i convertir-les en habitatges de lloguer social.

El resultat són pisos d'una habitació, un d'ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Dels 17, 13 es destinaran a persones ateses per les entitats Provivienda, Prohabitatge, Fundació ASTRES i Esclat. Són dones amb fills que han patit violència masclista, famílies en exclusió residencial, persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental i amb paràlisi cerebral.

Els altres quatre habitatges seran per a persones ateses en programes de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Hàbitat3 i Sant Joan de Déu. Són persones en situació d’emergència social per pèrdua del seu habitatge i persones sense llar.

En total entraran a viure 30 persones en risc d’exclusió social amb acompanyament social especialitzat per entitats del Tercer Sector Social i amb la coordinació de la Fundació Hàbitat3.

El cost de la construcció ha estat de 800.000 euros i les obres de rehabilitació han durat vuit mesos. En els habitatges s'hi han aplicat mesures per combatre la bretxa digital i sistemes de monitorització del consum, així com mesures per combatre situacions de pobresa energètica a través de la millora de l’eficiència energètica.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article