L'ICD inverteix aquest any 337 mil euros a les comarques de Girona

Un acord entre l'Institut i el Consell Comarcal


L'Institut Català de les Dones ha signat convenis amb la comarca de la Garrotxa i el municipi de Sant Feliu de Guíxols per reforçar els Serveis d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD). Els acords, que suposen la inversió de 15.333€ per la Garrotxa i i 23.000€ per Sant Feliu de Guíxols, es converteixen en contractes programa per a desenvolupar i millorar l'atenció a través dels SIAD.

A les comarques de Girona l’ICD té contractes programa per reforçar l’atenció a les dones a través dels SIAD amb els consells comarcals del Ripollès, Gironès (Ajuntament de Salt), Pla de l’Estany, Baix Empordà, la Selva, i l’Alt Empordà, i els ajuntaments de Girona, Palafrugell, Olot, Lloret de Mar i Figueres.
 
El desplegament de la Xarxa de SIAD

L’ICD ja ha signat acords per reforçar el funcionament dels SIAD a 82 municipis del territori català. Abans d'acabar l'any 2010, l'ICD té previst signar-ne 20 més, entre els quals es troben el del Consell Comarcal de la Garrotxa i el de Sant Feliu de Guíxols. Els nous serveis suposaran el desplegament del 100% de la Xarxa de SIAD prevista en la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
 
Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També incrementen l’eficàcia en la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article