AMMFEINA demana als partits promoure la inclusió social i laboral de les persones amb problemes de salut mental

Les entitats reclamen permanència en el mercat de treball i suport a la formació


AMMFEINA, l'organització que agrupa entitats que promouen l'ocupació de persones amb problemes de salut mental i el seu accés a l'habitatge, demana als partits polítics que promoguin la inclusió social i laboral d'aquest col·lectiu.

L'organització, que ha celebrat un debat amb representants de vuit formacions polítiques, reclama un accés a una vida “plena, independent i amb una participació activa en la comunitat”. De cara el 14-F, AMMFEINA ha elaborat un decàleg i els tres eixos vertebradors són el reconeixement de la singularitat de la salut mental en les polítiques públiques, l'adequació del finançament i la urgència d'impulsar polítiques efectives.

L'organització ha recordat als partits que en un context de pandèmia i crisi com l'actual “és més necessari que mai” impulsar estratègies que evitin l’exclusió dels col·lectius més vulnerables i, alhora, “promoguin la seva inclusió”, apunten.

Remarquen que les persones amb un problema de salut mental són un dels grups de població amb més baixa ocupació i per això demanen promoure l'accés i la permanència en el mercat de treball així com “establir sistemes de suports a la formació”. “És indispensable en un moment com l’actual apostar per la formació com un element clau en els processos d’inclusió laboral i dotar dels suports adients i necessaris per fer més accessible la formació”, ha assenyalat el president d’AMMFEINA, Francisco Villegas.

D'altra banda, també reivindiquen garantir l'accés a l'habitatge. “Cal una aposta ferma per incrementar el número de places disponibles en l’àmbit de l’habitatge per tal de cobrir les necessitats de suport tant a les llars residències com en el marc dels programes per a la vida independent”, ha destacat el vicepresident d’AMMFEINA, Enric Cardús. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article