El nou ‘Vocabulari en imatges català-romaní’ posa en valor i promou la cultura gitana a Catalunya

El volum, que recull més de 1.000 paraules associades a il·lustracions, ja es pot consultar en línia


Amb l’objectiu de fomentar el coneixement del català i el romaní, els departaments de Cultura i de Treball, Afers Socials i Famílies han impulsat la publicació del Vocabulari en imatges català-romaní. Aquest volum vol facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana a les persones de parla romaní, fomentar l’aprenentatge bàsic del romaní tenint com a punt de partida el català, i promoure el reconeixement i el respecte de la cultura gitana com a part de la cultura catalana, contribuint a superar els estereotips i prejudicis cap al poble gitano.

El Vocabulari en imatges català-romaní, que parteix de l’obra Vocabulari en imatges de la Direcció General de Política Lingüística, ha estat traduït per persones gitanes de les associacions Rromane Siklovne, Associació de Joves Gitanos de Gràcia i Ternè Roma Action Barcelona. Conté més de 1.000 paraules en les dues llengües, que van associades a una il·lustració. Està estructurat en cinc capítols temàtics que fan referència a espais quotidians: els exteriors, els habitatges, els serveis, els aliments i altres àrees d’interès. Al final del llibre també hi ha una guia breu de conversa.

De moment, s’han editat 1.100 exemplars en paper, i que també es pot descarregar tant des de la pàgina web de Llengua catalana, com des de la pàgina web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. “ L’edició d’aquest manual és un exemple de l’esforç per a la recuperació de la llengua romaní”, asseguren a Govern.

A més del Vocabulari en imatges català- romaní, a la pàgina web de Llengua catalana es poden trobar eines i recursos com les ‘Làmines il·lustrades amb situacions quotidianes’, de la col·lecció Viure a Catalunya o el material didàctic del curs de català Ep! Escolta i parla.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article