Moviments socials obren una campanya per exigir al govern espanyol que limiti la subcontractació

‘Stop subcontractació’ demana que es redueixi a feines “molt especialitzades” i que aportin “valor afegit”


Els moviments socials Riders x Derechos i Marea Blava, juntament amb representants de les empreses subcontractades de Telefónica, Seat i personal vinculat a les residències i l'atenció domiciliària, han llençat aquest dimecres la campanya 'Stop subcontractació' per exigir al govern una nova regulació que limiti aquesta pràctica empresarial. 

Segons ha explicat el delegat sindical del comitè d'empresa de Telefónica a Barcelona i portaveu de la plataforma, Francesc Queralt, l'objectiu de la iniciativa és que el govern espanyol redueixi la subcontractació a feines "molt especialitzades" i que aportin "un valor afegit" a les empreses.

Per altra banda, el portaveu de la plataforma també ha reclamat "equiparació salarial" entre els treballadors subcontractats i els empleats de la companyia principal i ha exigit l'aplicació de mesures per evitar que les empreses se saltin les normes. Alhora, ha lamentat que, davant acomiadaments de plantilla, siguin els treballadors de les empreses subcontractades els primers a abandonar els seus llocs de feina.

De moment, la plataforma ha confirmat la seva participació en la manifestació que se celebrarà el pròxim 6 de febrer a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir a l'administració la remunicipalització dels serveis públics. La seva intenció, tal com han apuntat en la roda de premsa d'aquest dimecres, és la de concretar "mobilitzacions pròpies" durant les pròximes setmanes.

En paral·lel, els membres de 'Stop subcontractació' també mantenen reunions amb diferents col·lectius del País Basc, Galícia, Andalusia i Madrid per eixamplar la base del moviment. "També volem traslladar el nostre missatge a altres punts de l'Estat; la voluntat és que la plataforma s'estengui com una taca d'oli", ha comentat Queralt.

La campanya també compta el suport dels sindicats co.bas, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Confederació General del Treball (CGT), la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Solidaridad Obrera, En Construcció i la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article