Salut implica a ‘influencers’ en la prevenció de la Covid-19 entre els joves

Prop de 3.000 joves, d’entre 15 i 35 anys, van estar ingressats als hospitals per Covid-19, dels quals 233 a l’UCI


El Departament de Salut ha engegat una acció de conscienciació protagonitzada per joves i dirigida als joves. L’objectiu és buscar la complicitat amb un sector de la població que està patint molt directament les mesures de prevenció, sobretot les d’evitar l’activitat social i mantenir les distàncies.

Durant el 2020, prop de 90.000 joves, d’entre 15 i 35 anys, van contagiar-se de la COVID-19, dels quals 2.950 van haver de ser ingressats a l’hospital. Tot i que la COVID-19 no és un virus que afecti majoritàriament aquest sector, 233 joves van estar ingressats a l’UCI.

Per dur a terme l’acció, Salut ha buscat la complicitat de 6 'influencers', és a dir, referents juvenils de les xarxes socials, que coneixen bé les inquietuds del jovent, amb professionals sanitaris joves que estan vivint de primera mà els efectes de la malaltia.

Els referents juvenils i els professionals sanitaris joves s’han trobat a diferents hospitals de Catalunya on han compartit experiències i neguits. Unes trobades que aquestes celebritats han compartit a les xarxes socials amb els seus seguidors. Cadascun d’ells ha transmès entre els joves les seves impressions i els seus neguits, i han compartit amb ells consells sobre la importància de prendre mesures contra la COVID-19. Es tracta de fer una crida a l’autoresponsabilitat, sota el lema #HoSeguiremDonantTot.

@Lyona_ivanova, @Valentisanjuan, @Devermut, @Lildami, @Alvaro_loputo i @Daviditsme_cat són la veu de l’acció i els encarregats d’animar els joves a continuar donant-ho tot en aquesta lluita contra la COVID-19. Cadascun d’ells, a través del seu dot comunicatiu i les diferents habilitats artístiques que els caracteritzen, com ara la música, la il·lustració o l’humor, han convidat els joves a conèixer la importància de seguir les mesures de protecció i a evitar el màxim possible les trobades socials.

Els hospitals que han participat en aquesta primera acció dirigida als joves són l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital del Mar. Infermeres i infermers i metges i metgesses, d’entre 25 i 30 anys, han compartit les seves experiències de primera mà.

Les publicacions que s’han fet fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions entre m’agrades, comparticions i comentaris.

Referents juvenils que participen en l’acció

Marta Cillán i Sara Giménez, 33 i 28 anys, respectivament, @Devermut. Cocreadores de Devermut (2016), un canal de comunicació digital que tracta de visibilitzar els temes d'actualitat que són rellevants per a un sector poblacional que s'informa predominantment en les xarxes socials. Amb un llenguatge adaptat a l'idioma mil·lennista i zeta, han aconseguit fidelitzar una comunitat cada vegada més compromesa amb les lluites socials. Recentment, han rebut de part de la Delegació del Govern de Catalunya el premi Meninas 2020, que reconeix la seva labor de visibilització i conscienciació de les més joves en la lluita contra les violències exercides cap a la dona.

Marta Puig, 41 anys @Lyona_ivanova. Realitzadora i il·lustradora que ha realitzat més de 100 videoclips per a reconeguts grups musicals. Combina els videoclips amb la il·lustració. Fins avui ha publicat 17 llibres; el primer va ser el conte infantil escrit per Santi Balmes, Jo mataré monstres per tu, i acaba de publicar Sexoh!, en què parla sobre la sexualitat femenina, l’educació sexual i la cerca del plaer.

David Rodríguez, 16 anys @Daviditsme_cat. Creador de continguts. Fa vídeos d’humor en català a les xarxes d’Instagram i TikTok. Cada dissabte presenta el seu propi programa Kids a l’emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio, iCat.

Valentí Sanjuan, 39 anys @Valentisanjuan. Periodista, youtuber i esportista de llarga distància. Valentí practica esports extrems mentre enregistra les seves aventures per compartir-les a les xarxes i motivar a tota una comunitat. Ha superat proves, com les ultraman i ironmans, i ha publicat 10 documentals i 5 llibres, entre els quals, Menos cabeza, más corazón.

Damià Rodriguez, 26 anys @Lildami. S’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. És l’únic artista de l’escena que ha guanyat el Premi Cerverí a la millor lletra (2019), i dos anys consecutius el Premi Enderrock al millor artista de hip-hop i de músiques urbanes. Acaba de publicar el seu nou disc  “Viatge en espiral”.

Álvaro García, 25 anys @Alvaro_loputo. Dedicat a la creació de continguts i assessoria de xarxes socials, en el seu canal tracta temes socials sense renunciar a l’humor a través de formats estil gag en un llenguatge mil·lennista. També és el creador del compte @traduce.me. Lluita contra el constructe social de manera amena per poder arribar als joves.

Sanitaris i sanitàries que participen en l’acció

Aqeusta acció també està protagonitzada pels joves sanitaris com: Jennifer Ortega, 29 anys. Infermera de l’UCI coronària a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ha tractat pacients amb Covid-19.

Carlos Déniz, 29 anys. Cirurgia toràcica a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ha tractat pacients amb Covid-19. Laura Anguela, 30 anys. Adjunta al Servei de Medicina Intensiva i coordinadora mèdica de trasplantaments de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ha tractat pacients amb Covid-19.

Elena Sendra, 30 anys. Metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar. Ha tractat pacients amb Covid-19.

Aixa Jonc, 25 anys. Infermera d’Urgències a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Ha tractat pacients amb COVID-19.

Carla Martínez, 27 anys. Pacient de Covid-19 persistent i infermera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article