La CGT denuncia possibles contractes “a dit” a la direcció del Consorci de Serveis Socials de Barcelona

Segons el sindicat, diversos càrrecs tindrien presumptament contractes indefinits sense concurs públic amb plusos fora de conveni


La CGT denuncia un presumpte cas de mala praxi en els contractes d’alts comandaments al Consorci de Serveis Socials de Barcelona. Segons el sindicat, diversos càrrecs vinculats a ERC tindrien presumptament contractes indefinits sense concurs públic previ, als quals se sumarien plusos fora de conveni. En concret, assenyalen que aquests contractes arribarien als 140.000 euros anuals. 

El sindicat explica que “diversos càrrecs de comanandament tindrien des de l’inici de la seva relació laboral amb el Consorci de Serveis Socials de Barcelona contractes indefinits”, quan segons la legalitat vigent aquests contractes han de ser d’interinatge. A més, assenyalen que aquests contractes s’haurien realitzat presumptament “sense cap tipus de procés de selecció” tal com correspon al consorci. El consorci és un ens públic participat en un 60% per la Generalitat i un 40% per l’Ajuntament de Barcelona.

La CGT també assenyala que “alguns contractes associats a diferents càrrecs de comandament venen amb uns plusos per sobre de conveni que arriben en algun cas a 28.000 euros anuals i que suposen fins a 140.000 euros anuals”, una xifra que està per sobre del conveni laboral. 

El sindicat explica que han demanat fins a dues vegades per escrit un aclariment sense rebre resposta i que, finalment, han decidit fer una denúncia a la Inspecció de Treball. Al sindicat també detallen que en alguns d’aquests casos s’hi troben “certs càrrecs i polítics associats al partit de Govern, ERC”.

A més, expliquen que aquests presumptes “contractes irregulars amb plusos” es podrien haver creat amb el primer gerent del consorci, Ramon Lamiel, un càrrec polític d’ERC i actual gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, i que haurien continuat amb Josep Pera, un excàrrec de CiU, i seguirien avui dia amb la gerència actual. A la CGT consideren el cas especialment greu, per la precarietat que arrossega el sector i pel context de pandèmia que ha abocat a moltes famílies a dependre dels serveis socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article