Les ONG demanen als partits polítiques coherents amb els principis de justícia global

Proposen un nou model de cooperació catalana i assegurar progressivament una partida equivalent al 0,7% d’ingressos


Lafede.cat demana als partits polítics que concorren a les eleccions del 14-F que impulsin polítiques coherents amb els principis de justícia global. En concret, la xarxa d'ONG i entitats ha fet arribar a les formacions amb representació parlamentària una cinquantena de demandes de cara a la propera legislatura.

Pel que fa a polítiques de cooperació, pau i drets humans destaquen la de la definició d'un nou model de cooperació catalana; la d'una acció exterior feminista i la de destinar-hi el 0'7% dels ingressos propis al final de la legislatura (2025). Les ONG també demanen simplificar la gestió de les convocatòries, mesures efectives per protegir els defensors dels drets humans o la creació del Centre català d'empresa i drets humans.

A banda, les organitzacions per la justícia global demanen noves polítiques econòmiques i fiscals encaminades a un nou model productiu i energètic. Per exemple, proposen una fiscalitat més progressiva o mesures de compra pública ètica per part de les administracions.

Com que moltes de les polítiques de justícia global són d'àmbit estatal, la federació també demana als diferents partits que es comprometin a pressionar al govern espanyol en altres temes com ara la derogació de la llei d'estrangeria, la ratificació del Tractat sobre la prohibició d'armes nuclears o la cancel·lació del deute extern.

La federació d'ONG recorda a tots els partits que "la solidaritat internacional és una vacuna essencial per a un món en crisi multidimensional", com ha demostrat la pandèmia.

A més, coincidint amb l'equador de la campanya, les ONG interpel·len els partits perquè evitin utilitzar "discursos que fomentin la discriminació de les persones per motius d'origen, ètnia o identitat cultural o sexual, l'odi o la xenofòbia".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article