Concentració a la plaça de Sant Jaume per reclamar uns serveis “100% públics”: “Posem fi a la mercantilització”

Unes 200 persones s’apleguen per alertar de la privatització dels serveis essencials


Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar uns serveis "100% públics". "Cal acabar amb la mercantilització dels serveis essencials per posar la vida al centre", ha assenyalat Pedro Mercadé, portaveu de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, que agrupa una vintena d'entitats i col·lectius.

"Els darrers governs han iniciat un procés de privatització que ha posat en risc la qualitat dels serveis públics i ha provocat, de retruc, una enorme precarietat laboral", ha continuat Mercadé, que a banda de l'educació, la sanitat i els serveis sociosanitaris també ha posat especial incidència en "el perill de la privatització dels subministraments i les pensions".

"No pot ser que hi hagi empreses que facin negoci amb serveis com la llum quan hi ha gent que perd cada dia el subministrament elèctric per no poder-lo pagar", ha comentat el portaveu de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics. "Volem que els diners públics vagin exclusivament als serveis públics, apostem per revertir les privatitzacions i exigim que les necessitats de tots vagin per davant del negoci d'uns pocs", ha enumerat Mercadé, que ha carregat contra "un model mercantilista pel qual aposten sistemàticament els diferents governs autonòmics i estatals".

"Nosaltres som una vintena d'entitats que originalment ens vam unir per aturar la Llei Aragonès a la Generalitat. Vam aconseguir parar-la, però ara amenacen d'altres privatitzacions de serveis públics. La sobirania popular és garantir-nos les necessitats col·lectives", ha conclòs el portaveu de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article