Patronals i sindicats signen el primer conveni català d’atenció a la gent gran per apujar salaris un 12% fins al 2023

Es farà als centres amb almenys un 60% de facturació pública i sempre que la Generalitat augmenti tarifes un 10%


Les patronals i els sindicats han pactat el primer conveni català sobre l’atenció a la gent gran, que suposarà un augment salarial del 12% fins el 2023 en els centres amb almenys un 60% de facturació pública i sempre que la Generalitat apugi les tarifes un 10%. Es tracta d’un “pas de gegant” i d’un “acord històric”, han dit en un comunicat conjunt els signants.

Els signants són l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Unió Catalana d’Hospitals (La Unió) i Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), per una banda, i els sindicats CCOO i UGT per l’altra.

Han arribat a un acord per tancar la negociació d’un conveni col·lectiu sobre l’atenció a la gent gran a Catalunya, exceptuant els espais de negociació col·lectiva ja existents. Les organitzacions empresarials i les organitzacions sindicals han acordat, per tant, l’aprovació d’un escenari econòmic pels propers tres anys (2021-2023) amb un increment salarial del 12% al col·lectiu de professionals del sector, i segons un escenari d’augment de tarifes de residència i centres de dia del 10%.

L’acord serà d’aplicació per als centres residencials de gent gran amb places concertades i col·laboradores, als centres residencials de gestió delegada i als centres de dia, sempre i quan la facturació pública de les empreses i les entitats sigui igual o superior al 60%, i un cop el Govern publiqui la modificació de les tarifes públiques.

La part empresarial i la part sindical qualifiquen l’acord com a “històric”, ja que es tracta d’un “pas de gegant” per assolir el primer conveni català d’atenció a la gent gran, un marc normatiu necessari per fer avançar aquest sector en la millora de les condicions retributives dels professionals, i en l’estabilitat econòmica de les empreses derivada de la millora de les tarifes públiques dels serveis d’atenció a la gent gran, reivindicacions compartides per ambdues bandes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article