El Govern destina 8,6 milions per reincorporar 60 investigadors postdoctorals al sistema català de recerca

Els candidats han d’acreditar un mínim de dos anys d’experiència a l’estranger


La Secretaria d'Universitats i Recerca destinarà 8.658.00 euros a la convocatòria 2020 del programa Beatriu de Pinós d'ajuts a la contractació de personal investigador postoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. El programa permetrà contractar 60 investigadors amb experiència internacional que es podran incorporar a qualsevol universitat, centre de recerca o fundació hospitalària de Catalunya.

La durada dels contractes serà de tres anys i es mantindran les condicions salarials i les aportacions complementàries per a activitats de recerca i formació. El termini de presentació de sol·licituds va d'aquest dimecres i a l'11 de març. Els candidats han d’acreditar un mínim de dos anys d’experiència postdoctoral a l’estranger.

La convocatòria es gestiona a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i les propostes són avaluades per experts independents de prestigi internacional i mitjançant un procés de selecció que garanteix la igualtat d’oportunitats, ha informat Universitats.

El programa Beatriu de Pinós es va posar en marxa el 2005 i des de llavors s'han contractat 623 investigadors per part de les entitats de recerca catalanes.

D'altra banda, Universitats ha informat que duran tel 2020, l’àrea d’Avaluació de l’AGAUR ha avaluat 20 convocatòries d’institucions externes que hi han contactat de forma per realitzar el procés d’avaluació seguint el procediment estàndard de la agència catalana.

Entre aquestes avaluacions hi ha la dels ajuts predoctorals del Govern de Navarra i del d’Andorra, els ajuts postdoctorals de la Universitat de les Illes Balears, així com l’avaluació de convocatòries de projectes de diferents institucions com les universitats de Huelva, Màlaga i Barcelona o l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Institut Nacional d'Educació Catalana de Diabetis i el Barcelona Respiratory Network, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article