La patronal del tercer sector reclama un “acord polític” per una gestió publicoprivada sense “mercantilització”

La Confederació demana un nou marc regulador que garanteixi que ningú “fa negoci” amb els serveis públics


La Confederació reclama un “acord polític” per avançar cap a una Catalunya “més social”, és a dir, que avanci cap un model publicoprivat sense “mercantilització”. La patronal, que representa les entitats sense ànim de lucre que presten serveis d'atenció a les persones, demana un nou marc regulador que garanteixi que ningú "fa negoci" amb la gestió dels serveis públics. Així, celebra que algunes formacions recullin entre les seves propostes una llei d'acció concertada però reclama "majors concrecions" per saber quin és el "model de país" que es vol construir la propera legislatura.

"Aquesta ha de ser la legislatura definitiva per aprovar un nou marc regulador que exclogui els serveis d'atenció a les persones de la contractació pública i garanteixi que ningú fa negoci amb la gestió de serveis públics", afirma el president de la Confederació, Joan Segarra.

Sobre altres marcs legislatius que també reclamen les entitats no lucratives per reforçar i enfortir el sector, assenyalen que Junts, En Comú Podem, ERC i el PSC fan una aposta "clara" per impulsar una Llei del Tercer Sector Social; i tots els partits excepte el PP i el PSC es comprometen a elaborar la Llei catalana de l'Economia Social i Solidària.

Davant de les diferents propostes, des de la Confederació, apel·len totes les formacions per construir un acord polític per avançar cap a una Catalunya "més social", amb polítiques que enforteixin l'estat del benestar i donin resposta als reptes socials En aquesta línia, reclamen als partits una aposta "clara" per avançar cap a models de col·laboració publicosocials que evitin la "mercantilització" dels serveis i reconeguin el tercer sector social com a agent "indispensable" per al desplegament de polítiques socials.

La patronal del tercer sector social a Catalunya agrupa prop de 1.200 organitzacions i 97.000 professionals que ofereixen serveis en diferents àmbits d'activitat com, per exemple, l'atenció domiciliària, la discapacitat intel·lectual, la salut mental o la gent gran, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article