Els treballadors socials demanen ser essencials i que se’ls inclogui en l’actual tanda de vacunacions

El Col·legi de Treball Social de Catalunya recorda que els professionals estan en contacte amb els col·lectius vulnerables


El Col·legi de Treball Social de Catalunya demana que els professsionals de l’àmbit de l’acció social siguin considerats essencials i, per tant, se’ls inclogui dins el pla de vacunació que ha plantejat el Govern. Per aquest motiu, els representats del Col·legi s’han reunit amb la directora general d’Ordenació de Professions Sanitàries, Montserrat Gea, per aclarir si els treballadors socials estan inclosos en aquesta segona convocatòria de vacunació que inclou als professionals essencials i que es desenvoluparà durant els pròxims tres mesos.

Al Col·legi reclamen saber com i quan es faran les vacunacions contra la Covid-19 entre els treballadors socials i asseguren que en la reunió el Govern ha adquirit el compromís de considerar-los professionals essencials i, per tant, rebre la vacuna en breu.

Des de la institució, a més, afirmen que han mantingut contactes amb la directora general de Serveis Socials, Meritxell Benedí, que també hauria reiterat que el treball social és una professió essencial i que, com a tal, el Govern ja està prenent les accions oportunes per incorporar-lo al pla de vacunació.

Així mateix, recorden que els treballadors socials estan en contacte constant amb els col·lectius de persones vulnerables, que sí que són considerats prioritaris en la vacunació i, per tant, creuen que se’ls ha de poder protegir vacunant els treballadors que els acompanyen. A més, al Col·legi es feliciten d’haver estat un col·lectiu clau per aturar la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article