ECAS, FEDAIA i FEPA demanen un compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

Les entitats insten als polítics a desplegar el model de serveis d’intervenció socioeducativa a tot el territori


L'Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA ha demanat, amb motiu de les eleccions, que les forces polítiques adoptin un 'Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies'. En un document conjunt, alerten que "la situació de crisi social genera un retrocés en els drets de la infància".

“Per abordar aquesta crisi sanitària són necessaris recursos econòmics que puguin revertir la situació de vulnerabilitat d’infants, joves i adults”, assenyalen en el comunicat. Per aquest motiu, posen sobre la taula propostes en matèria d'igualtat d'oportunitat i compliment de drets.

Entre d’altres mesures, demanen el desplegament del model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS). “El model ha de permetre una detecció i abordatge preventiu del màxim nombre de situacions de vulnerabilitat o risc, així com un acompanyament garantista per a la infància i joventut com a les seves famílies, d’acord amb el que estableix el recentment aprovat Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024”, assenyalen.

A més, les entitats proposen tancar la revisió del Sistema d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, “potenciant-ne la reconversió cap a un model comunitari que aporti una intervenció més grupal i col·lectiva, és a dir, que aporti solucions comunitàries”.

També proposen una actualització i millora de la cartera de serveis i revisar l’atenció a persones joves extutelades, ”incrementant el nombre i la diversitat de recursos per als joves”. Les entitats aposten per vetllar pels drets de les persones joves tutelades, “si és necessari a través de canvis legislatius”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article