L’Associació de Persones amb Sordesa celebra la nova normativa sobre mascaretes transparents

La norma endureix les condicions per a la comercialització i es protegeixen “millor” als consumidors, segons ACAPPS


L'Associació Catalana de Famílies i Persones amb Sordesa (ACAPPS) celebra  la nova normativa sobre mascaretes transparents perquè les persones amb sordesa puguin llegir els llavis.

Aquest passat divendres es va publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l'ordre per la qual es regula la comercialització de mascaretes higièniques i que inclou, per primer cop, les mascaretes transparents. La normativa ha estat autoritzada per l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i la Unió Europea (EU) i entrarà en vigor el pròxim 12 de març. D'aquesta manera, s'endureixen les condicions per comercialitzar la mascareta higiènica i es protegeixen millor als consumidors, segons l'entitat.

Des d’ACAPPS valoren positivament que “per fi i en resposta a la reivindicació del col·lectiu, puguin regular-se les mascaretes transparents per assegurar la seva seguretat, eficàcia i funcionalitat, i que permetin que es puguin llegir bé els llavis”, mantenen en un comunicat. Així mateix, des de la federació apunten com a necessari regular la comercialització d’aquest tipus de mascaretes “davant la seva proliferació al mercat”, per garantir “la seguretat i protecció” davant els contagis i que puguin comercialitzar-se “només aquelles que passin el testeig de laboratoris acreditats”.

En aquest sentit, la nova normativa implica que els fabricants estaran obligats a documentar les característiques del producte, fer els assajos en laboratoris acreditats i incorporar materials innocus per a la salut, exposa l'entitat.

Així mateix, ACAPPS recorda les mascaretes higièniques transparents, a més de complir totes les condicions generals, hauran de complir requisits addicionals, com permetre una visió nítida amb materials suficientment transparents i que el seu disseny garanteixi la lectura labial. També caldrà que no s’entelin de forma continuada en la zona transparent i hauran d’indicar a l’etiqueta si la mascareta distorsiona i redueix en decibels el so de la veu. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article