La fiscalia investiga Vox per islamofòbia en alguns vídeos compartits a les xarxes durant la campanya electoral 

Les comunitats islàmiques catalanes consideren que els missatges barregen el 17-A amb els fidels musulmans


La Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona ha obert una investigació contra Vox per suposadament incitar a l’odi contra l’Islam. El ministeri públic ha obert les diligències arran de la denúncia de diverses comunitats islàmiques de Catalunya. 

Les entitats van denunciar Vox en plena campanya electoral pels vídeos “antiislamistes” que difon a les xarxes sota el lema ‘Stop islamització a Catalunya’. Les entitats denuncien una campanya “que incita a l'odi contra l'islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya” i creuen que aquest ús “irresponsable” de la religió islàmica és “un atac al dret a la llibertat religiosa”, perquè barregen la fe musulmana amb atemptats gihadistes com els del 17-A.

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC), la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i Musulmans contra la Islamofòbia, que agrupen el 90% de les 330 mesquites de Catalunya, afirmen que “vincular l'islam i els musulmans al terrorisme com a estratègia de votació de dretes és un acte bàrbar” dirigit a “alimentar el racisme, la xenofòbia i l'odi als musulmans”. És per això que opinen que Vox fa un “assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat”. Finalment, les tres entitats han demanat a la resta de partits polítics que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.

A l'escrit presentat a la fiscalia les tres entitats denuncien vídeos que Vox ha penjat al seu canal de YouTube on apareixen imatges de l'atemptat del 17-A i es fan afirmacions com ara “la islamització perpetrada pel separatisme ha convertit Catalunya en un perillós refugi per als gihadistes i el fonamentalisme islàmic”, o bé “responsabilitzem tots els partits polítics per haver promogut la perillosa islamització de Catalunya. Des d'ERC al PP. Són culpables de la inseguretat ciutadana i la degradació dels barris catalans”.

Els denunciants consideren que el muntatge d'aquest vídeos “no diferencia nítidament entre les persones musulmanes que viuen i conviuen amb normalitat el seu dia a dia a Catalunya i les persones terroristes que van cometre els terribles atemptats, fet que proporciona una visió distorsionada i esbiaixada de la realitat dels musulmans a Catalunya als quals es representa com a estrangers perillosos, sospitosos o potencialment terroristes”.

A banda, també denuncien que al vídeo s'utilitzen imatges que no són de Catalunya, com el de dones vestides amb burca o niqab, i que es difonia en plena campanya electoral per “generar un clima de por en l'opinió pública sobre la comunitat musulmana i els partits que presumptament la fomenten”, amb l'objectiu “d'aconseguir el major nombre de vots”. Una estratègia que, segons l'escrit de la denúncia, “provoca l'estigmatització de les persones musulmanes a Catalunya”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article