Crida del CEESC als educadors per radiografiar l’estat de l’educació social a Catalunya 

El col·legi editarà la tercera edició d’un informe que recull en quines condicions es desenvolupa la professió


Com es desenvolupa la tasca de l’educació social a Catalunya? En quin percentatge els professionals són homes o dones? Quines condicions laborals tenen els educadors? Aquestes són algunes de les preguntes que la 3a edició de l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya 2020 vol respondre. 

Per això, des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya fan una crida a tots els professionals per participar en la recollida de dades que conformaran aquest estudi que té com a objectiu actualitzar la lectura de la realitat de la professió. 

Aquesta ja serà la tercera edició de l’Informe, i per tant el CEESC destaca que les dades els permetran poder dibuixar l’evolució de la professió a través d’uns indicadors comparables. “Només des del coneixement de la realitat es pot avançar en les millores desitjades”, avança el col·legi.

Per fer la recollida de dades s’ha de contestar un qüestionari, que es pot omplir fins al 5 de març de 2021. A més de la informació personal, professional i formativa, que també va ser recollida en les anteriors edicions, en aquesta tercera edició s'han incorporat algunes preguntes en relació amb la pandèmia de la Covid-19, per complementar l’informe que es va presentar el passat juliol L'Educació Social durant l'estat d'alarma.

El primer Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya es va realitzar amb dades del 2014 i el van respondre 846 professionals. L'any 2017, la segona edició va aconseguir 1.070 respostes. A tall d'exemple, indiquen des del CEESC, les dades analitzades durant aquests anys els han permés constatar la creixent feminització de la professió, així com també un augment en l’externalització de serveis, una “lleugera” millora salarial, o la bretxa salarial que també existeix en aquesta professió, favorable als homes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article