Luz de Gas acollirà set concerts en suport a les dones en situació de violència masclista

Maria del Mar Bonet, Mayte Martín, Beth, Gemma Humet i Elena Gadel & Marta Robles, primers recitals


La sala Luz de Gas de Barcelona acollirà set concerts dins d'una iniciativa per sensibilitzar sobre les conseqüències de la pandèmia per a les víctimes de violència masclista. Les actuacions s'iniciaran el pròxim 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, amb un concert de Maria del Mar Bonet.

L'espai obrirà puntualment, per primer cop en un any, per acollir aquest cicle de concerts organitzats per ‘Som Aquí’, una iniciativa de la promotora de concerts Sun Music. A més de Bonet, durant tot el mes hi actuaran Mayte Martín, Beth, Gemma Humet, Elena Gadel & Marta Robles, Sara Roy i Balkan Paradise Orchestra, amb concerts fins el dia 25 de març.

Aquests concerts tenen l'objectiu de denunciar les violències masclistes i acompanyar, des de l'altaveu dels escenaris, les dones que han vist agreujada la seva situació de vulnerabilitat, i de les seves criatures degut al confinament domiciliari, l'aïllament social i la convivència contínua amb l'agressor.

Segons dades de l'Institut Català de les Dones (ICD), el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista va passar de les 183 trucades setmanals a 319 en les setmanes de confinament, un augment del 75 per cent. L'any 2020 el 900 900 120, va rebre 13.135 trucades, de les quals 10.991 van ser per motiu de violència masclista. Una tercera part d'aquestes trucades es van fer durant els primers mesos de pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article