El Procicat manté una setmana més les restriccions actuals però permet reprendre extraescolars i lleure dels més petits

En aquesta flexibilització de mesures, també s’autoritza l’esport escolar


El Procicat ha decidit mantenir set dies més la totalitat de les restriccions fins ara vigents, però sí que ha aprovat una certa flexibilització d'algunes mesures que afecten els més petits.

Així, s'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

També s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. El Govern ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu. Arran d’aquest aparent canvi de tendència ocorregut aquests darrers dies, el Procicat ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies.

D’altra banda, el Govern reconeix que la pressió assistencial és encara molt alta. “Aquest nivell d’ocupació, combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis i que van associades a un missatge a la ciutadania basat en la precaució i la contenció”, admet l’executiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article