FEDAIA condemna l’atac a un centre de menors a Torredembarra i diu que està motivat per “prejudicis”

La federació denuncia que des de la política i els mitjans s’avali el discurs d’odi contra aquests joves


La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) ha condemnat fermament l'atac que aquest dijous a la nit s’ha perpetrat a un centre de menors a Torredembarra per part d'un grup sense identificar.

“És un atac indiscriminat motivat per prejudicis”, ha apuntat en un comunicat l’entitat, on ha subratllat que és un “atemptat contra la casa d'aquests joves, el seu lloc de vida i l'espai que ha d'esdevenir segur per a ells”.

La federació ha aprofitat per denunciar que en “l'esfera política i mediàtica s'alimentin els prejudicis contra aquests nois a través de proclames que avalen el discurs d'odi envers aquestes persones”.

Al seu parer, cal reforçar els discursos de diàleg i la responsabilitat social amb la finalitat de donar la màxima protecció a la infància i adolescència que està en situació de vulnerabilitat. “Els drets de la infància i els drets humans han de prevaldre per damunt de qualsevol consideració”, ha conclòs FEDAIA.

Així mateix, també ha volgut remarcar la bona feina de les professionals del centre per mirar de rebaixar la tensió, i alhora, encoratjar-les i mostrar el seu suport per la seva dedicació i implicació diària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article