Els esplais reivindiquen amb protestes arreu de Catalunya que són essencials i que un 20% segueixen tancats

Els manifestants critiquen que només els menors de 12 anys podran gaudir de la flexibilització d’algunes mesures


Centenars de joves i infants dels esplais catalans s'han concentrat aquest dissabte en gairebé una desena de municipis de Catalunya per reivindicar que “són essencials” i denunciar que “un 20% segueixen tancats”.

De fet, creuen que probablement alguns d'ells “no podran reprendre la seva activitat”. Els manifestants han criticat que només els menors de 12 anys podran gaudir de la flexibilització d'algunes mesures dictades pel Procicat. Entre els municipis on s'han fet les concentracions, convocades per Esplac, hi ha El Vendrell, Tona, Terrassa, Badalona, Sant Cugat del Vallès i Barcelona. A la capital catalana s'han fet quatre concentracions i la més nombrosa ha estat la de plaça Sant Jaume, que ha aplegat unes 200 persones.

A la plaça Sant Jaume desenes de joves i infants han aprofitat per retrobar-se després de mesos sense veure's pel tancament dels esplais i jugar. I és que tot i que amb les noves mesures dictades pel Procicat, que seran vigents a partir d'aquest dilluns, els esplais podran obrir, no hi podran anar els que tinguin més de 12 anys.

Davant d'això, Laura Muñoz, portaveu de la federació d'esplais, ha defensat que no només han d'obrir per “infantil i primària”, ja que “tots els infants i joves necessiten aquest suport” que ajuda a “l'educació emocional i a la salut mental”. “Som imprescindibles”, ha reivindicat.

En declaracions als mitjans, Muñoz ha assegurat possiblement “un de cada cinc esplais” no “podrà reprendre la seva activitat”, ja que els està “afectant moltíssim aquest any d'irregularitats”. “Aquesta inestabilitat no ens va gens bé”, ha conclòs tot recordant que aquest estiu els “van tenir molt en compte”. Davant d'això ha recordat que han “demostrat continuadament” que compleixen la normativa i que “s'han registrat molt pocs casos de contagis” en els esplais.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article