El Consell d’Europa retreu al govern espanyol la manca de progrés per adoptar una llei contra el racisme

L’organisme internacional veu insuficients els esforços per augmentar el nombre d’infants gitanos que acaben els estudis

El Comitè contra el Racisme i la Intolerància del Consell d'Europa (ECRI, per les seves sigles en anglès) critica la manca de progrés a Espanya per adoptar una llei contra el racisme. 

En l'última revisió a l'Estat espanyol publicada aquest dimarts, l'ECRI destaca que les eleccions generals el 2019 i la pandèmia han “retardat” l'aprovació d'una nova Llei sobre Igualtat de Tracte i contra la Discriminació, però lamenta que encara no hi hagi “un calendari per a la seva preparació i adopció”.

Des del Consell d'Europa demanen aquesta llei per impulsar “un òrgan independent per a la igualtat”. D'altra banda, l'ECRI veu insuficients els esforços del govern espanyol per augmentar el nombre d’infants gitanos que acaben l'escolarització obligatòria.

Si bé celebren que el govern de PSOE i Podemos tingui la intenció de combatre l'abandonament prematur dels estudis d'aquest col·lectiu, l'ECRI deplora la manca de “propostes concretes” i “finançament” per aconseguir aquest objectiu. A més, lamenten que no hi ha dades noves sobre l'escolarització de l’alumnat gitano que els hi permetin avaluar si hi ha hagut una millora o no en els últims dos anys.

Així, l'estat espanyol no supera la darrera revisió de l'ECRI sobre les dues recomanacions que va fer el 2018: la creació un òrgan independent per a la igualtat i mesures per garantir un augment ràpid de l’alumnat gitano que finalitzen els estudis obligatoris. Des del Consell d'Europa puntualitzen que aquest informe només fa referència a dues peticions específiques i que no serveix per “analitzar àmpliament la lluita contra el racisme i la intolerància” a Espanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article