Barcelona posa en marxa un espai per ajudar els joves a trobar feina

‘El Club de la Feina’ és un servei d’acompanyament i suport realitzat en col·laboració amb Barcelona Activa


L'Ajuntament de Barcelona ha engegat aquest dilluns el Club de la Feina, un servei de suport a la recerca de feina adreçada a joves de 16 a 35 anys. A través del suport i l'acompanyament expert s'ofereix orientació laboral i eines per millorar la recerca de feina i l'ocupabilitat dels joves. 

El nou espai de suport estarà present en tots els serveis infoJOVE de la ciutat i s'ha fet en col·laboració amb Barcelona Activa. El dispositiu vol donar resposta a un dels col·lectius que més ha patit la crisi sanitària en l'àmbit laboral.

“Si la funció d'acompanyament i suport s'ha mostrat clau en els darrers temps, ara amb la pandèmia i els seus efectes socioeconòmics es fa més necessària que mai”, ha assenyalat el regidor de Joventut, Joan Ramon Riera.

En concret, el dispositiu inclou una anàlisi de la situació i dels interessos i les necessitats de la persona que s'adreça al servei. A partir d'aquí es defineix un pla d'atac de feina personalitzat i un acompanyament i seguiment expert de proximitat fins que trobi feina o es derivi a altres recursos especialitzats.

D’altra banda, el nou servei també organitzarà d’activitats que donin resposta a les necessitats detectades per ajudar al jovent a trobar feina. Així, s’oferiran una programació de càpsules informatives als punts infoJoVE de forma trimestral.

El Club de la Feina també oferirà espais d’entrenament de competències d’accés al mercat laboral, amb serveis de coaching laboral, per potenciar els desenvolupament dels joves, però també amb un “laboratori competencial”, un espai per identificar i desenvolupar les competències claus d’accés al món laboral. 

A la ciutat els serveis infoJOVE hi són presents en un total d'11 punts als 10 districtes, i 82 punts estables als centres educatius. Durant l'any 2020, van efectuar un total de 4.642 atencions d'orientació laboral, 844 assessories d'àmbit laboral i 308 acompanyaments en emprenedoria per definir plans d'empresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article