Front comú dels defensors del poble per demanar la flexibilització de les autoritzacions de residència dels joves migrants sols 

Reclamen que no s’exigeixi tenir uns ingressos mínims sense incloure prestacions


Els defensors del poble de l'Estat demanen al govern espanyol adequar les autoritzacions de residència dels joves migrants sols, modificant el reglament de la Llei d'Estrangeria perquè s'elimini l'actual interpretació “restrictiva”, apunta el Síndic de Greuges. s’uneix

En un comunicat, l’ens constata que l'exigència de disposar d'uns ingressos mínims per a la renovació de la residència propicia l'exclusió social i laboral d'aquests joves. Ara mateix s'està negant la renovació de l'autorització de residència quan el jove té les seves necessitats cobertes per un centre assistencial o quan és beneficiari d'una prestació.

Quan es tramita la segona renovació, i les posteriors, les oficines d’estrangeria exigeixen que el jove acrediti uns ingressos del 400% de l’Iprem (2.100 euros mensuals). A parer dels defensors, aquests criteris de solvència els impedeix normalitzar la seva residència.

Segons apunten en un comunicat, totes les defensories de l’Estat comparteixen la necessitat de modificar els articles 196, 197 i 198 del Reial decret 557/2011, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei d’estrangeria, per adaptar-lo a la Llei de protecció jurídica del menor i als criteris de l’Observació general número 14 del Comitè dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article