Barcelona reconeix l’esforç de les entitats socials durant la crisi de la Covid-19

L’Àgora Ciutadana 2021 ha premiat l’esforç d’11 entitats socials, entre elles, Associació in via, Sonrisas de Bombay o ABD


La força de les entitats d’acció social de Barcelona és molta, i això s’ha demostrat durant la pandèmia de la Covid-19, on petites, mitjanes i grans entitats han sumat esforços per no deixar enrere cap usuari ni persona que necessités suport davant la greu crisi. 

Per això, l’Ajuntament de Barcelona i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva han volgut reconèixer la tasca de les entitats socials durant la celebració de l’Àgora Ciutadana 2021, celebrada aquest dimecres i a la qual ha assistit l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. 

Sota el nom ‘El valor social de la ciutadania de Barcelona’, durant l’àgora s’han entregat els ‘Actius de l’Acord’ a 11 entitats socials, entre les quals hi ha l’Associació in via, Sonrisas de Bombay, ABD, l’Associació Prohabitatge, Agape +, o la Fundació Joia, entre altres. Aquesta és una distinció per visualitzar i reconèixer l’esforç de les entitats, organitzacios i projectes que estan treballant més activament per promoure el compromís social ciutadà. 

Així mateix, durant l’acte també s’ha volgut posar de manifest la tasca feta per persones que realitzen accions de voluntariat en organitzacions, així com les persones que participen en accions de bon veïnatge o de caràcter cívic, persones cuidadores i grups d’ajuda mútua, autoajuda o suport, persones que participen a moviments socials, iniciatives o serveis de caire social i participants de projectes o xarxes comunitàries.

Una ciutat més justa i diversa

En aquest sentit, Colau ha reconegut la feina d’unes veïnes i veïns que canalitzen el seu compromís a través de les entitats socials, d’ajuda mútua, de compromís cívic i els moviments socials. L’alcaldessa ha defensat que a través de l’Acord Ciutadà “es complementa i es creen sinèrgies als recursos municipals per construir una ciutat més justa, més feminista, més diversa per donar noves oportunitats a la reducció de les greus desigualtats socials”.

Laura Pérez, Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global Feminismes i LGTBI i presidenta de l’Acord Ciutadà, ha defensat que una ciutat socialment compromesa és una ciutat “que avança en democràcia i drets socials”. 

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil per a la inclusió social, agrupa al voltant de 780 entitats socials de les quals, el 85,4% compten amb persones voluntàries. En total, a l’àrea de Barcelona es calcula que hi ha unes 80.000 persones voluntàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article