Més de 2.600 entitats d'acció social a Barcelona

La dada més destacable de l'anuari del Tercer Sector Social de la ciutat


L'Anuari del tercer sector social de Barcelona ciutat de l'any 2009, destaca que hi ha més de dues mil sis-centes entitats que treballen en l'àmbit social i que atenen a 600.000 barcelonins, representant un 1% del PIB català. Les entitats treballen cada cop més en xarxa i l'Ajuntament ha doblat el suport econòmic des que l'any 2005 es va posar en marxa el Pla Municipal per a la inclusió social.

El tercer sector social de Barcelona, que aglutina 35.000 persones contractades i més de 90.000 voluntaris, ha tingut un augment en els darrers vint anys. De fet, quasi la meitat d'entitats s'han creat en els últims quinze anys i, el sector el formen associacions, fundacions, entitats religioses, empreses d'inserció i cooperatives d'iniciativa social que treballen sense ànim de lucre. Els col·lectius que atenen són, persones grans, que repsenta un 14%, persones d'origen immigrat, 11%, persones amb diversitat funcional, 21%, persones en l'etapa vital de la infantesa i la joventut, un 15%, i del quart món, 9%.

L'Ajuntament de Barcelona, amb el Pla Municiapal d'inclusió social, ha passat dels més de 2.700.000 euros als actuals 6.387.000 euros i manté el conveni de col·laboració amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article