Un centenar de pensionistes es mobilitzen a Barcelona contra la bretxa de gènere en les pensions i el Pacte de Toledo

La COESPE i els moviments socials de pensionistes han organitzat diverses manifestacions arreu de l’Estat


Un centenar de pensionistes i jubilats s'han concentrat aquest dilluns a la plaça Universitat de Barcelona per mostrar el seu rebuig a la bretxa de gènere en les pensions i al Pacte de Toledo. En aquesta concentració han cremat la carta rebuda pel ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i s'han pogut llegir pancartes com: “Governi qui governi les pensions es defensen” o “No al Pacte de Toledo”. La COESPE i els moviments socials de pensionsites han organitzat diverses manifestacions arreu de l'Estat.

A vuit dies del Dia de la Dona Treballadora, els pensionistes denuncien la bretxa salarial i gènere que existeix entre homes i dones en les pensions. En el manifest estatal de pensionistes asseguren que la gran bretxa salarial continua en les pensions, ja que les dones arriben a cobrar el 35% menys que els homes segons la Seguretat Social. Núria Huete, jubilada amb 71 anys, ha assegurat que la mala praxi en les pensions indigna les persones grans. "És una cosa nostra, no és cap regal. Ens l'hem guardat com formigues a base de cotitzar", ha dit.

Ramon Franquesa, portaveu de la COESPE, ha explicat que moltes dones es continuen trobant sota el llindar de pobresa per la magra pensió que tenen i que el decret de llei que vol posar fi a aquesta situació "només és un maquillatge". És per això que demana una reforma que "doni solidesa al sistema públic de pensió i l'afirmi com un dret social que dona dignitat a la vida de les persones".

Conchita Huete, portaveu de la COESPE, ha afegitx que el Pacte de Toledo "va ser creat per a privatitzar el sistema públic de pensions". Des de l'entitat reclamen garantir la llei de revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC real i anual, eliminar la bretxa de gènere en les pensions, establir una pensió mínima igual al salari mínim per arribar al 60% que estableix la Carta Social Europea, derogar les reformes de pensions del 2011 i 2013, derogar les reformes laborals dels 2010 i 2012, eliminar les reduccions en les jubilacions anticipades, fer una auditoria dels comptes de la Seguretat Social per determinar possibles fraus i així procedir a la compensació a la Tresoreria General de la Seguretat Social, i la suspensió dels beneficis fiscals a plans privats de pensions, d'empreses i Entitats de Previsió Social Voluntària (EPSVs).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article