ECAS inicia processos interns per enfortir la seva visibilitat

Demana explicacions per la retallada en la FO I IPI


Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) han iniciat dos accions per a millorar el funcionament intern i fer més visible la federació. D'una banda s'ha iniciat la recopilació de dades per a fer la radiografia de l'acció social que ha de reflectir el volum i la representativitat de les organitzacions de la federació. D'altra banda, s'inicia el programa innovACCIÓ, per implementar pràctiques innovadores en el si de les seves organitzacions.

En un altre sentit, la federació es va reunir amb el departament de treball per parlar del repartiment de diners dels projectes de Formació d'Oferta (FO) i Itineraris d'Inserció Personal (IPI). ECAS ha calculat que han rebut un milió d'euros menys i que 1500 usuaris ja no es podran atendre. El Departament de Treball va canviar els criteris per a concedir els suports. Aquest criteris, que prioritzen el repartiment per tot Catalunya i l'entrada de noves famílies. Segons ECAS no s'ha tingut en compte ni l'expertesa ni l'especificitat dels col·lectius i per això s'ha donat un sistema de "concurrència competitiva" que ha afavorit als serveis generalistes.

ECAS ha assegurat que el canvi en els criteris i els seus afectes es deuen a una decisió política, i no tècnica, i que el Govern s'ha compromès a reconduir quan hi hagi el procés de participació en el disseny del Pla 2011 amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball. Tot i això, ECAS no considera apropiades les alternatives donades i vol una solució política per aquest any.

Inici de la radiografia de l’acció social per enfortir la federació.

La radiografia social, que ha de ser concretat en un informe que tingui present el sector i tingui present la perspectiva evolutiva de les dades recollides, ha de servir per mostrar la necessitat de seguir invertint en el sector social com a motor de canvi.Amb aquest document, ECAS podrà reforçar el treball polític que està duent a terme degut a les retallades que han anunciat els govern per la situació socioeconomica actual. Es te previst presentar l'informe el proper més d'octubre.

Innovació a les entitats

El projecte InnovACCIÓ s'ha iniciat aquesta setmana. Les entitats associades a ECAS han rebut un dispositiu USB amb tota la informació que la federació contempla per tal de poder introduir pràctiques innovadores en les entitats. Aquest dispositiu també inclou un un qüestionari inicial i un primer diàgnostic i reflexió sobre la innovació. A més, ECAS té previst realitzar dues jornades de formació per a les seves entitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article