El Govern destina 18 milions perquè els centres escolars afrontin les despeses que ha causat la pandèmia

Els recursos es destinaran a la compra de material de protecció i a les indemnitzacions pel tancament dels menjadors


El Govern destinarà 18 milions al pressupost del Departament d'Educació per pal·liar els efectes de la pandèmia en l'activitat dels centres. Els recursos permetran afrontar les despeses ocasionades durant el 2020 en aspectes com la compra d'elements de protecció, les indemnitzacions pel tancament dels menjadors durant el confinament i la tramitació de les addendes als convenis per als Plans Educatius d'Entorn en el marc del Programa de Millora de les Oportunitats Educatives.

En concret, es farà front el contracte de subministrament de material de protecció per un import de 10.596.151 euros. També es destinaran 2.500.000 euros per fer els pagaments als centres que gestionen directament el servei de menjador escolar pel període de març a juny. També s'inclou la resolució de recursos d ela convocatòria d'ajuts a les activitats extraescolars, per valor de 200.000 euros i la tramitació de les addendes dels Plans Educatius d'Entorn per un import de 5.431.075 euros.

Regular la inspecció per acompanyar els centres

També aquest dimarts, el Govern ha aprovat el Decret de la Inspecció d'Educació, norma que actualitza l’anterior del 2000 “per tal d'adequar-lo a les necessitats actuals del sistema educatiu”. El Departament d'Educació vol “garantir la qualitat de la funció inspectora” en el marc d'autonomia de centres i una major integració d'actuacions amb els agents socioeducatius del territori.

A més, aposta per millorar la singularització de les actuacions de la inspecció a cada centre. Segons el Govern, es dona especial importància a l'acompanyament als centres, amb una visió "més horitzontal" de les relacions entre inspectors i direccions. També s'insisteix en la importància del treball "des de la proximitat" i la presència continuada als centres.

El decret concreta les finalitats de la inspecció i actualitza les seves funcions i la manera d'exercir-les. Entre les funcions, els principals canvis són la de contribuir a la qualitat, l'equitat i la inclusió educatives, enfortir el lideratge educatiu de les direccions dels centres i l'exercici de l'autonomia, promoure projectes de transformació educativa dels centres, afavorir el desenvolupament professionals dels docents i protegir els drets dels alumnes. També s'inclou que la inspecció ha de potenciar el treball coordinat i en xarxa dels centres, serveis educatius i serveis socioeducatius i de salut d'un territori, així com incorporar l'acompanyament en l'exercici de les funcions, el treball en equip i l'adequació al context de cada centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article