La comunitat de Sant Egidi reclama un nou model d’atenció a la gent gran basat en l’assistència domiciliària

Lamenten que durant la pandèmia les residències han estat “incapaces de defensar la vida de les persones fràgils”


La comunitat de Sant Egidi de Catalunya reclama que es repensi el model d'atenció i cura a la gent gran i que se n'ideï un de nou que eviti la institucionalització dels ancians. La comunitat lamenta que durant la pandèmia "les estructures residencials han demostrat ser incapaces de defensar la vida de les persones fràgils" i s'han accentuat "totes les mancances".

"La institucionalització dels ancians no pot ser l'eix vertebrador del sistema d'atenció i cura", avisa el responsable de la comunitat a Barcelona, Jaume Castro. Segons creu, les residències són "una solució del passat" i ara cal una assistència domiciliària que integri la vessant social i sanitària i permeti a la gent gran quedar-se a casa.

Sant Egidi vol "superar" el sistema actual i aposta per desenvolupar un sistema per tenir cura de la gent gran a casa. Asseguren que hi ha alternatives a la institucionalització que ja funcionen a Catalunya, com els cohabitatges, els apartaments tutelats, les cases família o els centres de dia.

"D'aquesta pandèmia en podem sortir millors i la reforma pot ser una de les pedres angulars per assegurar un futur pròsper per a tothom i pot humanitzar la nostra societat", confien.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article