Neix una plataforma contra el “discurs d’odi” cap al projecte d’alberg per a temporers al barri de Pardinyes de Lleida

Pardinyes per la Dignitat veu amb “preocupació” que veïns recullin signatures i facin cassolades contra l’equipament


Veïns de Pardinyes han constituït una plataforma per lluitar contra el "discurs d'odi" que hi ha respecte al projecte d'un equipament per acollir temporers i persones sense sostre en aquest barri de Lleida. Veuen amb preocupació que pocs dies després que sortís als mitjans de comunicació la notícia de l'alberg ja s'hagi constituït una plataforma contrària que recull signatures i promou cassolades per rebutjar un "equipament molt necessari", tal com ha explicat la portaveu, Annabel Ramos. Pardinyes per la Dignitat considera que són els tècnics els que han de decidir l'emplaçament definitiu del projecte però apunten que el solar que proposa la Paeria és tan bona ubicació com qualsevol altra.

La Plataforma Pardinyes per la Dignitat s'ha presentat públicament aquest dimecres al solar on la Paeria vol construir un equipament multifuncional que a partir de 2022 acolliria els temporers que vinguin a Lleida per treballar a la campanya de la fruita i no tinguin lloc per dormir, però també aquelles persones sense sostre en el marc del Pla Iglú durant l'hivern.

Han volgut manifestar la seva preocupació i inquietud per la "instrumentalització" que s'està duent a terme per part de grups "d'intolerants" respecte a la implantació de l'equipament. Això no obstant, si que han volgut deixar clar que hi ha "aspectes qüestionables" en relació a l'anunci del projecte per part de l'Ajuntament.

D'entrada, la manca de participació per part del veïnat del projecte, ja que se'n van assabentar per la premsa, i no van ser informats en cap moment, ni tampoc consultats. Així mateix, lamenten la manca de diàleg dins el propi govern, ja que hi ha discrepàncies amb el grup del Comú de Lleida. Per això, posen en dubte l'efectivitat de plantejar dos projectes com són un alberg per a temporers i també per a persones en situació sense llar en el mateix emplaçament, quan es tracta de "col·lectius diferents amb necessitats i casuístiques diferents que també requereixen emplaçaments i recursos diferents".

Per tot plegat, la Plataforma apunta possibilitat de plantejar diferents estructures residencials de dimensions més reduïdes en diversos emplaçaments del barri i de la ciutat per facilitar una gestió més eficient, de matriu pública i sostenible, allunya a de grans empreses que "especulen amb el servei a costa de la seva qualitat".

A més a més, també veuen qüestionable que s'hagi plantejat el projecte en uns terrenys que ja estaven aparaulats per tirar endavant una residència i centre de dia per a gent gran i manifesten preocupació per la possible licitació a concurs de la gestió del recurs, ja que creuen que hauria de ser de titularitat i gestió 100% públics, per garantir així un accés universal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article