Constituït el Circuit contra la violència masclista de l'Alt Pirineu i Aran

L'ICD signa mesures per millorar l'atenció a les dones


La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit, han presentat avui la Mesa Institucional del Circuit de l’Alt Pirineu i Aran per a l’abordatge de la violència masclista. El nou Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d’actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista i facilitar la tasca dels i les professionals de referència.

El Circuit de l’Alt Pirineu i Aran és el quart que es constitueix a Catalunya, després que es creessin els de les Comarques de Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona. En aquests moments s’està treballant per constituir els de la Catalunya Central i de la comarca del Baix Llobregat.
 
L’acord ha estat signat pels departaments de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, i l’Audiència Provincial de Lleida, l’Audiència Provincial de Girona, els consells Comarcals del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya i Conselh Generau d’Aran, el Col·legi d’Advocats de Lleida i Girona, el Col·legi de Periodistes de la demarcació a Lleida; la divisió de Lleida i Girona de l’Institut de Medicina Legal i l’Assemblea Territorial de Dones de l’Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, s'ha de produir un treball coordinat i en xarxa que afavoreixi l'atenció a aquesta problemàtica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article