La Fundació Tarrés celebra la represa del lleure educatiu pel “benestar físic i emocional” que comporta als joves

L’entitat afirma que les activitats són “segures” i “essencials” per a la socialització dels col·lectius més vulnerables


La Fundació Pere Tarrés ha celebrat la represa del lleure educatiu acordada aquest dijous pel Procicat i ha subratllat el "benestar físic i emocional" que comporta als joves. L'entitat considera que la decisió del Govern és un "reconeixement" al valor educatiu del lleure i a la "rigorositat" del sector, que durant la pandèmia ha creat "espais segurs" en què els infants "no han estat font de contagi".

La Fundació subratlla, a més, que esplais, casals o colònies són "essencials" per al desenvolupament i la socialització dels infants i joves, "especialment dels que es troben en situacions més vulnerables". Són activitats "generadores d'igualtat i d'oportunitats" i "un dels drets reconeguts" en la Declaració Universal dels Drets dels Infants.

"Era important recuperar la presencialitat perquè es tracta d'una etapa educativa on necessiten socialitzar-se, i més després d'un any de pandèmia on sovint s'han vist limitats els seus espais d'oci i socialització", ha afirmat Xavi Nus, president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

L'entitat resta ara a l'espera de la publicació de la resolució per "confirmar el detall" del que es permetrà a partir de dilluns pel que fa a aforaments i nombre de persones que hauran de conformar els grups.

També ha demanat al Govern que "mantingui la confiança" en el sector i ha remarcat la "necessitat" que tenen les entitats de lleure de "comptar amb uns criteris estables" que permetin "treballar pel benestar dels infants".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article