La Taula del Tercer Sector demana al nou govern que reforci les polítiques d’igualtat de gènere

Reclama que s’incorpori la perspectiva de gènere en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials


La Taula del Tercer Sector reclama al nou govern que reforci les polítiques d’igualtat de gènere per reduir la pobresa i les desigualtats que pateixen les dones, sobretot en aquest context de crisi socioeconòmica derivada de la Covid-19, en el qual les dones són les més afectades.

La pandèmia està agreujant la pobresa en les dones, avisa la taula, que afegeix que es tracta d'un fenomen que en els últims anys ha anat creixent. És per això que ha demanat que s'incorpori la perspectiva de gènere en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials.

En aquest sentit, la Taula avisa de la relació directa entre pobresa i dona: estan més exposades i tenen més risc de patir una situació d’empobriment pel fet de ser dones. I aquest risc encara augmenta més si es té una discapacitat, un problema de salut mental, és d’origen migrat o pertany al col·lectiu del poble gitano o LGBTI.

Les entitats apunten que la taxa de risc de pobresa femenina és del 20% enfront del 18% dels homes. La dona és un dels col·lectius més colpejats per la pobresa. En termes generals, des de 2008 i fins ara, la pobresa en les dones no ha parat de pujar (el 2008 era d’un 14%), recorden.

A més, la Taula del Tercer Sector remarca que en el cas de les llars monoparentals, gairebé la meitat (47%) estan en situació de pobresa i dupliquen el risc en comparació amb les altres llars. A això es suma la qüestió de la bretxa de gènere, que també es veu en les pensions de jubilació o en els propis salaris.

Un altre factor a tenir en compte, segons la Taula, és la desigualtat que es produeix en l'àmbit del treball domèstic i de cures, que s'ha accentuat amb la pandèmia. El mateix ha passat també amb la violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article