Unes 5.500 persones ateses per Càritas Barcelona viuen en llars sense ingressos, prop del triple que abans de la pandèmia

El 16% de les famílies ha hagut de canviar de domicili per motius econòmics


Un total de 5.500 persones ateses per Càritas Barcelona viu en llars que no reben cap tipus d'ingrés econòmic, gairebé el triple que abans de la pandèmia. Aquestes llars suposen el 21,2% del total i es tradueix en prop de 17.500 persones en situació de pobres severa. Es tracta de persones soles que han de viure amb menys de 440 euros al mes o parelles amb dos fills amb menys de 930.

A més, hi ha 13.000 persones que no poden assumir el cost de subministraments i el 16% de les famílies (prop de 3.900) s'han vist obligades a canviar de domicili per disminuir les despeses. Amb dades de setembre del 2020, el 64,1% de les llars ateses per l'entitat no disposava d'una llar digna, amb prop d'un 40% de famílies en habitacions de relloguer.

El director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets, ha apuntat que tot i la millora de les dades epidemiològiques i l'avançament de la vacunació, "no hi haurà un remei a curt termini per fer baixar el nivell de precarietat que ha deixat la covid-19". Ha afegit que és "insòlit" que en un moment en que es demana a la gent quedar-se a casa, hi hagi moltes famílies que es veuen forçades a canviar d 'habitatge per motius econòmics.

L'entitat ha agraït a tots els col·laboradors que durant el 2020 l'han ajudat per atendre les persones més necessitades. Gairebé 7.500 persones van fer un donatiu durant l'any passat, gairebé el doble que el 2019. A més, 429 han col·laborat amb Càritas, gairebé 100 més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article