El CatSalut impulsarà un programa “amb més recursos” per recuperar hores de visita i diagnòstics

Comella aposta per pensar “alternatives” per compartir temps durant la Setmana Santa


El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha explicat que properament es posarà en marxa un programa que dotarà de "molts més recursos" els centres sanitaris perquè recuperin hores de visita i diagnòstics. Comella ha explicat a TV3 que es tracta d'un programa "molt ambiciós" que es traduirà en més màquines, més hores o més plantilles, segons les necessitats de cada centre.

L'objectiu és "estrènyer molt l'accelerador" per recuperar els diagnòstics que s'han perdut a conseqüència de la covid. Ha detallat que hi haurà una part fixa per centre i una altra variable, en funció de compliment d'objectius. Comella ha apostat per idear "fórmules" per compartir temps durant la Setmana Santa i ha fet una crida a la prudència.

En aquest sentit, ha reconegut que tothom té ganes d'una Setmana Santa més normalitzada però ha alertat que la situació continua sent complicada. Ha explicat que s'està debatent en el si del Procicat sobre quina ha de ser la mobilitat permesa durant aquest període i ha afegit que la decisió es prendrà en base a les dades epidemiològiques quan s'estigui més a prop d'aquesta data.

Amb tot, ha posat el Nadal com a exemple de "pensar fórmules que permetin aprofitar els dies" i ha alertat que Setmana Santa és, novament, un període "de més risc". "En tenim moltes ganes però hem de ser molt prudents", ha manifestat. Sobre les possibilitats d'una quarta onada, ha afirmat que s'ha d'intentar evitar, tot i que ha reconegut que és "complicat" preveure si es podrà aconseguir. Amb tot, ha afirmat que el que interessa és "guanyar com més temps millor" per tal de baixar "a mínims" els pacients a la UCI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article