S’aixeca el confinament comarcal a partir de dilluns i el comerç no essencial podrà obrir els caps de setmana

La decisió s’anunciarà formalment aquest mateix dijous en roda de premsa


El Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal per a les bombolles de convivència a partir del proper dilluns i el comerç no essencial podrà obrir els caps de setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat també que s'ampliarà a 800 metres quadrats la superfície de venda en els grans establiments.

També reobriran a partir de dilluns les sales de joc amb un aforament limitat. Pel que fa a l'esport, es reprenen les competicions esportives de menors de 16 anys i també es permet el públic en aquelles que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals. Aquesta nova resolució té una durada de 14 dies, però Vergés ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d'aquesta data.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ja ha apuntat a primera hora que hi hauria "aire i descompressió" de cara a la Setmana Santa, i ha assegurat que la gent "estarà contenta" amb les mesures que hi haurà en vigor.

Ara bé, també ha alertat que no es faran "dos passos endavant per haver-ne de fer després quatre enrere". Segons ha dit, les mesures que s'aprovin per a Setmana Santa seran "lentes i curtes".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article