El sector de la discapacitat reclama al nou Govern que incorpori en l’agenda política les necessitats del col·lectiu

El COCARMI demana prioritzar “qüestions cabdals” per avançar en la inclusió


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) reclama "celeritat" en la formació d'un nou Govern i demana que l'agenda política dels propers quatre anys incorpori les necessitats del sector, format per més de 611.000 persones. El col·lectiu insta el nou govern que es formi a "recuperar i prioritzar" en la seva agenda qüestions "cabdals" per avançar en la inclusió de les persones amb discapacitat.

Entre aquestes qüestions, mencionen l'elaboració del Pacte nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, l'aprovació del Decret d'accessibilitat i la reforma del Codi civil català en matèria de capacitat jurídica, entre d'altres.

En paral·lel, el COCARMI recorda que cal assegurar la sostenibilitat i el finançament dels serveis i de les entitats del sector, impulsar una Llei del Tercer Sector Social que inclogui la regulació de l'acció concertada, crear un model de vida independent per a les persones amb discapacitat, revisar el model d'inclusió laboral i un parc d'habitatges accessible i assequible.

A més, també reclama garantir el model d'escola inclusiva i per a tothom i l'eliminació de la bretxa digital per garantir l'accés a la informació i la comunicació. El president del COCARMI, Antonio Guillén, assenyala que la nova etapa política ha de comptar "necessàriament" amb les persones amb discapacitat i les seves famílies.

"Des del moviment associatiu ens oferim per aportar professionals i recursos, així com el coneixement i l'expertesa per reconstruir, de forma inclusiva, la nostra societat", afegeix. En qualsevol cas, Guillén conclou que "cal avançar en polítiques de discapacitat i fer un salt endavant".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article